Genieten van het leven

Op het nabijgelegen wijnchateau "Les Deux Soeurs" leggen de gezusters Catherine en Isabelle je graag uit hoe zij hun wijn maken en kun je uiteraard hun heerlijke wijnen proeven. Ook niet-alcoholici komen aan hun trekken met de zeer bekende Jus de Chasselas (druivensap) uit het gebied rondom Moissac. De "chasselatiers" laten je graag kennismaken met deze bijzondere drank. Voor liefhebbers van digestieven is er Armagnac (een soort "cognac").
 
Er zijn diverse gezellige en zeer goede restaurants in de buurt waaronder het tot beste restaurant van de regio gekozen "Auberge de Bardigues" en het 2-sterren Michelin restaurant "Michel Trama". Op de lokale (biologische) weekmarkten vind je een keur aan streekproducten waarmee je zelf culinair aan de slag kunt: heerlijke kazen, patés, confitures, groentes en andere lokale delicatessen. Ook is er in de zomermaanden vrijwel iedere dag een marché gourmand, een avondmarkt waar je gezellig kunt eten aan lange tafels.
 

Architectuur, kunst en cultuur

Op loopafstand van Castelsagrat ligt Montjoi. Een prachtig in oude stijl gerestaureerd dorpje waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. In de streek bevinden zich ook verschillende dorpen en stadjes die benoemd zijn tot "un des plus beaux villages de France" zoals Lauzerte en Auvillar. Deze stadjes worden gekenmerkt door hun bijzondere architectuur. Moissac met zijn prachtige klooster is een halte van de route naar Santiago de Compostella. In de Rue des Arts kun je de ateliers van diverse kunstenaars en ambachtslieden bezoeken. Ook de moeite waard is Toulouse, de op drie na grootste stad van Frankrijk. Bijvoorbeeld het museum voor moderne kunst "Les Abattoirs"  en het prachtige Musée des Beaux Arts "Les Augustins" (vaste collectie en wisselende tentoonstellingen). 
 

Brocante

In de lente en zomer wemelt het elk weekend van de brocante-markten en "vide-greniers". Hier kun je vaak tegen een nog schappelijk prijsje brocante en andere leuke spullen op de kop tikken. Het prijsniveau ligt in het algemeen een stuk lager dan in Nederland. Ook zijn er enkele brocante-winkels in de buurt. In Castelsagrat vindt twee keer jaar een grote brocante op het dorpsplein plaats: op paaszondag en op de tweede zondag van augustus.
 

Sport en strand

Ook op sportief gebied is er in de streek veel te beleven. Je kunt onder andere mountainbiken, fietsen (over heuvelachtig terrein of een vlakke route langs het Canal du Midi), wandelen, paardrijden, waterskiën en golfen. Het dichtstbijzijnde zwemparadijs bevindt zich op 10 minuten rijden. Er zijn ook diverse natuurgebieden en meren in de buurt zoals het prachtige recreatiegebied in Saint Nicolas de la Grave waar je onder andere kunt zwemmen, windsurfen, zeilen of vissen. Strandliefhebbers maken een dagtochtje naar de Middellandse zee of de Atlantische oceaan.