La Maison de Monsieur Calbet is een van de oudste huizen van de historische bastide Castelsagrat. Het huis dateert uit de 13e eeuw en ademt nog de middeleeuwse sfeer. Recent is het huis met oog voor detail volledig gerestaureerd en sfeervol en comfortabel ingericht.
 
De voordeur bevindt zich aan het centrale dorpsplein dat omgeven is door eeuwenoude arcades. Op de begane grond bevindt zich de gezellige eetkamer en de van alle gemakken voorziene keuken. De houten trap leidt naar de etage waar je een fantastisch uitzicht hebt op het dorpsplein. Op de etage vind je de sfeervolle salon, de twee slaapkamers en de luxe badkamers.
 
In de met middeleeuwse muren omgeven binnenplaats, de "cour", geniet je in volledige privacy van de Zuid-Franse zon en schaduw. Het opbouwzwembad zorgt voor een verkwikkende afkoeling, je kunt lekker uitrusten in de loungehoek, gezellig barbecuen, of een heerlijk glaasje lokale wijn drinken. 's Avonds geniet je er van de sfeervolle verlichting en de sterren. Wil je liever het typisch Franse dorpsleven gadeslaan dan kun je ook heerlijk koel zitten onder je eigen arcades aan de voorzijde van het huis.